Lasagne fraîches à la bolognaise

Lasagne fraîches à la bolognaise

4.8 67 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Les lasagne
  • de farine de blé
    200 g
  • œufs
    2
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
    200 g
La sauce bolognaise
  • de légumes variés (céleri, carottes et oignons par ex.), coupés en morceaux
    200 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf
    800 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de tomates concassées en conserve
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 1 ½ c. à café
  • de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ - 1 c. à café
La sauce béchamel
  • de lait
    1000 g
  • de beurre mou, coupé en morceaux
    80 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de sel
    1 c. à café rase
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 - 2 pincées
L'assemblage
  • beurre pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 994 kcal / 4161 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 64 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...