Zupa krem z pomidorów
TM6 TM5

Zupa krem z pomidorów

4.8 (14.4K ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g masła
    lub 30 g oliwy z oliwek
  • 700 g pomidorów, z puszki
    lub 700 g pomidorów, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
    lub 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego lub warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego lub warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 - 4 liście bazylii, świeże
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
776.2 kJ / 185.5 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
10.9 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Błonnik
4 g
Sód
833.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy