Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka, 3,2%, w temp. pokojowej
- 120 g jogurtu, 1,8% tłuszczu
- 50 g mleka w proszku (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 371 kJ / 89 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Majonez
5min
Budyń czekoladowy
10min
Masło orzechowe
5min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Sos owocowy coulis
10min
Domowa ricotta
1h 15min
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Flan karmelowy
3h
Twaróg śmietankowy
3h
Jogurt naturalny na Varomie
12h