Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka, 3,2%, w temp. pokojowej
- 120 g jogurtu, 1,8% tłuszczu
- 50 g mleka w proszku (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 371 kJ / 89 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Napój migdałowy
10 Min
Sól ziołowa
5 min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1h 20 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Ser typu mascarpone
22h
Jogurt waniliowy
12h 20min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 Std. 10 Min
Jogurt z mleka koziego
13 godz. 15 min
Majonez
5 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 Std.
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 Std. 10 Min
Masło orzechowe
5 min