Urządzenia i Akcesoria
Bułki na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
950 g wody
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (6 g)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
olej do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
3 łyżeczki ziaren sezamu białego lub czarnego
-
ziarna sezamu białego lub czarnego, do posypania bułek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
495 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 Std. 10 Min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 Std. 25 Min
Ciasto wonton
50 Min
Chlebki guttiau
2 Std. 30 Min
Gofry a'la frittata
1 Std. 20 Min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 Std. 50 Min
Burgery z łososia
50 Min
Makaron bezjajeczny
1 Std. 35 Min
Smażone pierożki wonton
1 Std. 25 Min
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Bułki na parze
2 Std.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min