
Urządzenia i Akcesoria
Bułki na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
950 g wody
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
olej do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
3 łyżeczki ziaren sezamu białego lub czarnego
-
ziarna sezamu białego lub czarnego, do posypania bułek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
495 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1h 30min
Ser typu mascarpone
22h
Ser typu halloumi
29h
Quiche z szyjkami rakowymi i serem gruyère
1h 45min
Omlet z białek
35min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1h 45min
Masło
5min
Bułki na parze
2h
Bułeczki jogurtowe
1h
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1h 10min
Bułki pszenne
1h 30min