
Urządzenia i Akcesoria
Sos jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki750 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
100.7 kcal /
421.3 kJ
Białko
0.4 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
200 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Galaretki winogronowo-pomarańczowe
2 godz. 30 min
Purée z gruszki i banana
10 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min
Sos czekoladowy
20 min
Nektar owocowy
10 min
Sos owocowy coulis
10 min
Sos truskawkowy
15 min
Serek na słodko
5 min
Kisiel
10 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Buraczki na ciepło
50 min