Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
內餡
- 400 克 豬粗絞肉
- 50 克 蔥 ,切蔥花
- ½ 茶匙 鹽
- 5 克 糖
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 2 茶匙 香油
- 80 克 水
包子麵糰
- 140 克 水
- 10 克 糖
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 280 克 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
- ½ 茶匙 鹽
- 10 克 油
蒸包子
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 292.2 kJ / 69.9 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 32.8 mg