Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
Caramelo
- 250 g de azúcar refinada
- 70 g de agua
- 5 g de jugo de limón, recién exprimido
- 30 g de mantequilla, en cubo
- 1000 g de agua, para limpiar
- 5 g de vinagre
Crema de caramelo y mantequilla
- 250 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 210 kJ / 50 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de queso crema
5 min
Macarrones con merengue suizo
1 godz. 10 min
Pastel floral
2 godz.
Macarrones con merengue francés
1 godz. 30 min
Pastel de fresas con chocolate
1 godz. 30 min
Galletas con chispas de chocolate
1 godz.
Betún de mantequilla básico
10 min
Betún de queso crema
5 min
Pastel triple chocolate en capas
2 godz. 30 min
Crema batida rápida
5 min
Hot cakes soufflé (Japoneses)
40min
Crema batida insuperable
30min