Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo y sal
-
250
g de azúcar refinada
lub 250 g de azúcar estandar - 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1030 g de agua
- 30 g de mantequilla sin sal, fría y en un solo trozo (aprox. 60 mm x 40 mm x 10 mm)
- 1 cdita de jugo de limón, recién exprimido
- 1 cdita de sal
- 50 g de vinagre blanco
Helado
- ½ vaina de vainilla
- 600 g de leche entera
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 30 g de azúcar refinada
- 6 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barra de chocolate y caramelo salado TM6
1h 50min
Salsa de caramelo TM6
1h 30min
Merenguitos
1 godz. 20 min
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Pastel double fudge
3h
Mantequilla de romero y tomillo
20min
Baguette
3h 45 min
Helado de vainilla
12h
Muslos de pollo Teriyaki Al vacío TM6
2 godz. 5 min
Helado de chocolate
12h
Caramelo inglés a mi manera TM6
30 min
Salsa holandesa TM6
15min