Helado de caramelo y sal TM6

4.6 33 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 porciones

Składniki

Salsa de caramelo y sal
  • 250 g de azúcar refinada
    250 g de azúcar
  • 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 30 g de mantequilla sin sal fría y en un solo trozo (aprox. 60 mm x 40 mm x 10 mm)
  • 1030 g de agua
  • 1 cdita de jugo de limón, recién exprimido
  • 1 cdita de sal
  • 50 g de vinagre blanco
Helado
  • ½ vaina de vainilla
  • 600 g de leche entera
  • 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 30 g de azúcar refinada
  • 6 yemas de huevo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 7 g
Kalorie 2034 kJ / 486 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...