Pastel de copos de nieve

Pastel de copos de nieve

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
14 porciones

Składniki

Bizcocho de chocolate
  • mantequilla para engrasar
  • 2 huevos
  • 60 g de azúcar
  • 1 cdita de azúcar de vainilla casera
  • 20 g de cacao en polvo
  • 1 pizca sal
  • 60 g de harina de trigo
  • ½ cdita polvo para hornear
Crema de chocolate blanco
  • 2 láminas de grenetina
  • 150 g de chocolate blanco trocitos o callejuelas
  • 75 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 200 g de crema para batir (30-40% grasa) fría
Crema de chocolate con leche
  • 2 láminas de grenetina
  • 170 g de chocolate con leche trocitos o callejuelas
  • 20 g de café soluble
  • 80 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 200 g de crema para batir (30-40% grasa) fría
Crema de chocolate amargo
  • 1 lámina de grenetina
  • 100 g de chocolate amargo trocitos o callejuelas
  • 50 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 10 g de agua
  • 50 g fondant blanco
  • 50 g malvaviscos blanco
  • 10 g chochitos de azúcar en forma de estrella

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 14 porciones

Sód 1046.9 mg
Białko 76.7 g
Kalorie 23172.2 kJ / 5538.3 kcal
Tłuszcz 361.5 g
Błonnik 26.1 g
Tłuszcz nasycony 219 g
Węglowodany 523.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...