Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
- 250 g de azúcar
- 200 - 250 g de crema (min 30% de grasa)
- 30 g de agua
- 1 cdita de jugo de limón amarillo
- 30 g de mantequilla, sin sal
Leche de caramelo
- 600 g de leche
- 1 de anís estrellado
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 2 pizcas de hojuelas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 559 kJ / 134 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 125 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate caliente
15min
Jaleas potenciadoras de la belleza
1h
Cocción arroz integral (400 g) TM6
35 Min
Leche de avena
30min
Champiñones enteros al vapor (100-300 g) en cestillo
15min
Chiles en escabeche
1h
Cocción arroz integral (500 g) TM6
35 Min
Esponja de chocolate al vapor
30min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Malteada de mantequilla de maní
15min
Betún de ganache de chocolate
12h