Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
- 250 g de azúcar
- 200 - 250 g de crema (min 30% de grasa)
- 30 g de agua
- 1 cdita de jugo de limón amarillo
- 30 g de mantequilla, sin sal
Leche de caramelo
- 600 g de leche
- 1 de anís estrellado
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 2 pizcas de hojuelas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 559 kJ / 134 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 125 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torito Veracruzano de cacahuate
5 Min
Menudo de res rojo
6 Std.
Frijoles refritos
25min
Leche de avellana
15 Min
Arroz con leche
3h
Chocolate caliente
15 Min
Shortcake de fresa
1h 30min
Chocolate santafereño
10 Min
Puré de jitomate básico
35min
Galletas de chispas de chocolate
40min
Frijoles de la olla
2 godz.
Mermelada de fresa TM6
55 min