![Polenta tessinoise Polenta tessinoise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/30bad1d1-1b71-4f6e-aa3a-1532272b85a1/Derivates/5eaf4c93-ae5a-4122-87c5-f88286734bf9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel, selon les gouts
-
270
g de semoule de maïs rouge du Tessin, type "Rosso del Ticino", gros grains (temps de cuisson: 40 minutes)
lub 270 g de polenta, gros grains (temps de cuisson: 40 minutes)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 godz.
Rösti bernois
40min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Polenta
1h
Knöpflis
50min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Papet vaudois
55min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45 min