Papet vaudois

Papet vaudois

4.8 153 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    700 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de pommes de terre à chair ferme pelées et coupées en morceaux (2 cm)
    700 g
  • de poireaux coupés en deux dans le sens de la longueur puis coupés en lanières (1 cm)
    600 g
  • saucisson vaudois
    1
  • saucisse aux choux
    1
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de beurre
    15 g
  • de crème entière, froide
    150 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    1 cube
  • de poivre, moulu
    ¼ de c. à café
  • de vin blanc, sec
    100 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 4486 kcal / 18579 kJ
Białko 151 g
Tłuszcz 345 g
Węglowodany 158 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...