
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 700 g de pommes de terre à chair ferme pelées et coupées en morceaux (2 cm)
- 600 g de poireaux coupés en deux dans le sens de la longueur puis coupés en lanières (1 cm)
- 1 saucisson vaudois
- 1 saucisse aux choux
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 15 g de beurre
- 150 g de crème entière, froide
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- ¼ de c. à café de poivre, moulu
- 100 g de vin blanc, sec
- 1 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 4486 kcal / 18579 kJ
- Białko
- 151 g
- Tłuszcz
- 345 g
- Węglowodany
- 158 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 godz.
Riz Casimir
45 min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min
Rösti bernois
40 min
Mousse au Toblerone®
3 godz. 10 min
Macaronis du chalet
45 min
Émincé à la zurichoise
50 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Croissants au jambon
35 min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min