Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 700 g de pommes de terre à chair ferme, pelées et coupées en morceaux (2 cm)
- 600 g de poireaux coupés en deux dans le sens de la longueur puis coupés en lanières (1 cm)
- 1 saucisson vaudois
- 1 saucisse aux choux
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g de beurre
- 150 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- ¼ de c. à café de poivre, moulu
- 100 g de vin blanc, sec
- 1 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 18579 kJ / 4486 kcal
- Białko
- 151 g
- Węglowodany
- 158 g
- Tłuszcz
- 345 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3sa
Macaronis du chalet
45 Min
Émincé à la zurichoise
50 menit
Polenta tessinoise
45 Min
Riz Casimir
45 Min
Rösti bernois
40 min
Pain tessinois
1h 50min
Gâteau du Vully
2j 30 menit
Risotto aux bolets et au brie
35 Min
Croissants au jambon
35 Min
Cuchaule
2j 30 menit
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min