Pandan chiffon cake
TM6 TM5 TM31

Pandan chiffon cake

3.1 (56 ocen)

Składniki

Pandan juice

  • 100 g pandan leaves (see Tips)
  • 250 g coconut water

Cake

  • 220 g caster sugar
  • 7 eggs, separated
  • 200 g grapeseed oil (see Tips)
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 280 g self-raising flour
  • 20 g cornflour
  • 1 pinch cream of tartar
  • 1 pinch salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1483.4 kJ / 353.2 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
38.1 g
Tłuszcz
19.9 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
0.6 g
Sód
252.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy