Urządzenia i Akcesoria
Pandan chiffon cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Pandan juice
-
pandan leaves (see Tips)100 g
-
coconut water250 g
Cake
-
eggs separated7
-
caster sugar220 g
-
grapeseed oil (see Tips)200 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
self-raising flour280 g
-
cornflour20 g
-
cream of tartar1 pinch
-
salt1 pinch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
252.1 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1483.4 kJ /
353.2 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Tapioca Kuih
50 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)
2 godz.
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Homemade Soy Milk
35 min
Egg Tarts
50 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Homemade Pandan Kaya
55 min