Urządzenia i Akcesoria
Pandan chiffon cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Pandan juice
-
pandan leaves (see Tips)100 g
-
coconut water250 g
Cake
-
eggs separated7
-
caster sugar220 g
-
grapeseed oil (see Tips)200 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
self-raising flour280 g
-
cornflour20 g
-
cream of tartar1 pinch
-
salt1 pinch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
252.1 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1483.4 kJ /
353.2 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)
2 godz.
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 godz. 40 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Egg Tarts
50 min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min