
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 7 dried red chillies deseeded, to taste
- warm water for soaking
- 300 g roasted unsalted peanuts
- 50 g vegetable oil
- 70 g eschalots
- 4 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger peeled
- 2 ½ cm piece fresh galangal peeled
- 1 stalk lemongrass white part only
- 2 candlenuts (see Tips)
- 50 g tamarind paste
- 500 g water
- 50 g palm sugar
- 1 tsp salt to taste
- Wartości odżywcze
- na 1100 g
- Kalorie
- 2352.6 kcal / 9880.8 kJ
- Białko
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 192.7 g
- Węglowodany
- 168.3 g
- Błonnik
- 31.4 g