Sambal kacang (peanut sauce)
TM6 TM5

Sambal kacang (peanut sauce)

4.2 (25 ocen)

Składniki

  • 4 - 7 dried red chillies, deseeded, to taste
  • warm water, for soaking
  • 300 g roasted unsalted peanuts
  • 50 g vegetable oil
  • 70 g eschalots
  • 4 garlic cloves
  • 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
  • 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
  • 1 stalk lemongrass, white part only
  • 2 candlenuts (see Tips)
  • 50 g tamarind paste
  • 500 g water
  • 50 g palm sugar
  • 1 tsp salt, to taste

Wartości odżywcze
na 1100 g
Kalorie
9880.8 kJ / 2352.6 kcal
Białko
82.7 g
Węglowodany
168.3 g
Tłuszcz
192.7 g
Błonnik
31.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy