
Urządzenia i Akcesoria
Sambal chilli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1060 g
Składniki
-
dried red chillies (large)10
-
candlenuts (see Tips)10
-
hot water for soaking
-
eschalots cut into halves600 g
-
garlic cloves10
-
piece fresh turmeric peeled (see Tips)5 cm
-
shrimp paste (see Tips)1 tbsp
-
peanut oil150 g
-
dried shrimp (see Tips)80 g
-
white sugar60 g
-
salt2 tsp
-
tamarind paste60 g
Wartości odżywcze na 1060 g
Kalorie
2352.1 kcal /
9878.8 kJ
Białko
71.2 g
Tłuszcz
169.9 g
Węglowodany
139 g
Błonnik
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mee Goreng Mamak
15 min
Sambal Belacan
10 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Curry Chicken
1 godz.
Curry chicken
1 godz.