Wersje kompatybilne
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Inti kelapa (sweet coconut filling)
- 200 g palm sugar, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g brown sugar
- 100 g water
- 300 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 - 2 pinches salt
- 2 tbsp cornflour
Crêpes
- 600 g water
- 6 pandan leaves, cut into strips (2.5 cm - see Tips)
- 300 g plain flour
- 1 tsp cornflour
- 1 tsp salt
- 20 g virgin coconut oil
- 1 egg
- vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 687.4 kJ / 163.7 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 138.5 mg
Alternatywne przepisy
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Pulut panggang (grilled rice packets)
3h 30min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Nasi Lemak
45min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Sambal chilli
35min