Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)

Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)

4.4 32 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 55 min
20 pieces

Składniki

Inti kelapa (sweet coconut filling)
  • palm sugar cut into pieces (3-4 cm)
    200 g
  • brown sugar
    40 g
  • water
    100 g
  • fresh grated coconut (see Tips)
    300 g
  • salt
    1 - 2 pinches
  • cornflour
    2 tbsp
Crêpes
  • water
    600 g
  • pandan leaves cut into strips (2.5 cm - see Tips)
    6
  • plain flour
    300 g
  • cornflour
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • virgin coconut oil
    20 g
  • egg
    1
  • vegetable oil for frying

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 138.5 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 687.4 kJ / 163.7 kcal
Tłuszcz 6.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 23.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...