Japanese Cheese Tarts
TM6 TM5 TM31

Japanese Cheese Tarts

4.8 (47 ocen)

Składniki

Tart shells

  • 500 g low protein flour, plus extra for dusting
    lub 500 g cake flour, plus extra for dusting
  • 120 g caster sugar
  • 300 g salted butter, cut in cubes (1 cm)
  • 1 egg (50 g)

Molten cheese custard

  • 500 g cream cheese, softened
  • 60 g fresh milk
  • 100 - 130 g caster sugar
  • 200 g whipping cream
  • 10 g rum (opcjonalnie)
  • 1 tbsp cornflour (starch)
  • 2 tsp lemon juice
  • ¼ tsp vanilla extract
  • 1 egg yolk, lightly beaten

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1435.1 kJ / 343 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
26.7 g
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy