Urządzenia i Akcesoria
Japanese Cheese Tarts
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
24 pieces
Składniki
Tart shells
-
500 g cake flour, plus extra for dustinglow protein flour plus extra for dusting500 g
-
caster sugar120 g
-
salted butter cut in cubes (1 cm)300 g
-
egg (50 g)1
Molten cheese custard
-
cream cheese softened500 g
-
fresh milk60 g
-
caster sugar100 - 130 g
-
whipping cream200 g
-
rum (opcjonalnie)10 g
-
cornflour (starch)1 tbsp
-
lemon juice2 tsp
-
vanilla extract¼ tsp
-
egg yolk lightly beaten1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
7.8 g
Kalorie
1435.1 kJ /
343 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Homemade chicken stock powder
1 godz. 35 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Egg Tarts
50 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 godz. 40 min
Hokkaido Milk Loaf
4 godz. 20 min
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min
Killer Toast
2 godz.
Homemade Pandan Kaya
55 min