Meatloaf with Mushroom Sauce

4.7 189 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Meatloaf
  • Parmesan cheese cubed
    2 oz
  • yellow onions cut into pieces
    2 oz
  • garlic cloves
    2
  • fresh parsley, leaves only
    10 sprigs
  • ground beef broken into pieces
    14 oz
  • panko bread crumbs
    1 ½ oz
  • large eggs
    2
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • Gruyère cheese thinly sliced
    2 oz
  • baby spinach
    1 oz
Mushroom Sauce
  • yellow onions cut into pieces
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • all-purpose flour
    1 oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • unsalted butter cubed
    ½ oz
  • red wine
    4 oz
  • beef broth
    20 oz
  • Worcestershire sauce
    1 oz
  • fresh thyme, leaves only plus extra to garnish
    5 sprigs
  • cremini mushrooms thinly sliced
    8 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1627 mg
Białko 44 g
Kalorie 2259 kJ / 540 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...