Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 21 oz pork tenderloin, cut in strips (¼ in. x ½ in. x 2 in.)
- 2 oz soy sauce, divided
- 10 ½ oz dried rice noodles
- 2 oz oil, divided
- 2 garlic cloves
- 1 tsp grated fresh ginger
- 5 oz red onion, julienned (½ in.)
- 5 oz red bell pepper, julienned (¼ in. x ½ in. x 2 in.)
- 5 oz carrot, julienned (¼ in. x ½ in. x 2 in.)
- 45 oz water, divided
- 1 tsp Chinese five spice powder
- 2 ½ oz oyster sauce
- 1 tsp brown sugar
- 3 ½ oz snow peas, trimmed
- 5 oz baby bok choy, roughly chopped
- 1 tsp salt
- 1 fresh red chili, sliced on the bias
- 2 tbsp roasted cashews, unsalted
- 2 spring onions, sliced on the bias
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1735 kJ / 414.6 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1 Std. 5 Min
Texas Chili
1h 10 min
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1 godz. 25 min
Sweet and Sour Pork Ribs
30 Min
Asparagus and Ham Rotelle
40 Min
Pork Tenderloin with Whiskey Honey Sauce
35 Min
Sesame Orange Chicken
1 Std. 30 Min
Chinese Long Beans with Pork
25 Min
Kung Pao Chicken
1 Std. 5 Min
Sweet and Sour Pork Ribs (TM5/6 Metric)
30 Min