Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teriyaki Sauce
-
4
oz tamari sauce
lub 4 oz soy sauce -
1
oz mirin
lub 1 oz rice wine vinegar - 14 oz water
- 3 oz brown sugar
- ½ oz sesame oil
-
½
in. fresh ginger
lub ½ tsp ground ginger - 2 garlic cloves
- 3 tbsp cornstarch
Chicken
- 4 chicken thighs, boneless and skinless, (approx. 6 oz ea.)
- 35 oz water
- 2 tsp sesame oil
- 1 tsp salt
- 8 oz white rice, medium-grain
-
3
oz frozen edamame
lub 3 oz frozen peas and carrots - 3 large eggs
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 carrot, to garnish
- green onions, sliced to garnish
-
toasted sesame seeds, to garnish
lub black sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 2284 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sticky Sesame Chicken
40min
Teriyaki Chicken and Rice
40min
Garlic Pork with Vegetables and Rice
40min
Soy Poached Chicken
50min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 min
Tex-Mex Tortillas with Shredded Pork and Black Beans
1 godz. 20 min
Orange Garlic Chicken with Rice
50min
Lemon Garlic Chicken
30 min
Chicken Pad Thai
45 min
Asian Stir Fry with Noodles
1h 5 min
Beef Lasagna
2 godz. 5 min
Chicken Meatballs with Creamy Tomato Sauce
1h 5 min