Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teriyaki Sauce
-
4
oz tamari sauce
lub 4 oz soy sauce -
1
oz mirin
lub 1 oz rice wine vinegar - 14 oz water
- 3 oz brown sugar
- ½ oz sesame oil
-
½
in. fresh ginger
lub ½ tsp ground ginger - 2 garlic cloves
- 3 tbsp cornstarch
Chicken
- 4 chicken thighs, boneless and skinless, (approx. 6 oz ea.)
- 35 oz water
- 2 tsp sesame oil
- 1 tsp salt
- 8 oz white rice, medium-grain
-
3
oz frozen edamame
lub 3 oz frozen peas and carrots - 3 large eggs
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 carrot, to garnish
- green onions, sliced to garnish
-
toasted sesame seeds, to garnish
lub black sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 2284 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pineapple Teriyaki Salmon
30 min
Lemon Garlic Chicken
30 min
Roasted Pork Loin (Betty)
1h 35 min
Chicken Adobo
1h 25min
Tarragon Chicken Pasta
45 min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Mongolian Beef with Rice and Steamed Orange Cake
1h 15 min
Chicken with Bell Peppers in Beer Sauce
35min
Paprika Chicken with Vegetables and Mashed Sweet Potatoes
50 min
Beef and Broccoli Sauté
30 min
Grape Jelly Sweet & Sour Meatballs
50 min
Pineapple Pork Chops
2h 40min