Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 125 g figo seco
- 50 g amêndoa
- 75 g bolacha Maria
- 50 g manteiga
Recheio
- 100 g amêndoa s/ pele
- 3 ovos
- 100 g açúcar
- 75 g manteiga
- 100 g doce de gila
- 50 g farinha de alfarroba
- 15 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1883 kJ / 451 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta algarvia
50 Min
Tarte de noz
40min
Biscoitos de espelta com agave e iogurte
30min
Tarte de chocolate com manteiga de amendoim
1 Std.
Salada de cevada
40min
Bolinhos de três frutos algarvios
40min
Bolo de azeite
50 Min
Tarte de outono com marmelo
1 Std. 25 Min
Sonhos de batata recheados com esparregado
1 Std.
Tarte de requeijão e amêndoa
50 Min
Bolo de alfarroba
50 Min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2 Std.