Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 125 g figo seco
- 50 g amêndoa
- 75 g bolacha Maria
- 50 g manteiga
Recheio
- 100 g amêndoa s/ pele
- 3 ovos
- 100 g açúcar
- 75 g manteiga
- 100 g doce de gila
- 50 g farinha de alfarroba
- 15 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1883 kJ / 451 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de requeijão e abóbora
45 min
Tarte de requeijão
35 min
Bolo de curgete e cacau
24h
Bolo rico da minha terra
1h
Tigelada familiar
1 godz. 10 min
Cobler de fruta da época
1h 15min
Bolo de azeite
50 min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1 godz. 45 min
Tarte de outono com marmelo
1h 25min
Arroz-doce com leite de coco e manga
13 Std.
Bolo de maçã reineta
1 godz. 30 min
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40min