Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- Manteiga q.b. p/ untar
- 8 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 8 gemas de ovo
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
Recheio
- 250 g camarão c/ casca
- 500 g leite
- 80 g farinha
- 40 g manteiga
- 1 cubo de caldo de marisco
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Maionese q.b. p/ cobrir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1577.6 kJ / 377.1 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 434.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de espinafres
1h
Crepes de camarão
1h 10min
Peru de Natal Recheado
19h
Pudim de peixe com molho de tomate
3h
Fondant de caramelo
30 min
Sela de borrego com migas de espargos
9sa 25 dk
Tarte de camarão e ervilhas
1h 10min
Pudim de peixe da avó Titão
2h 30min
Pastilla - Pastel de pombo
2h
Empada de pato com alho francês
13h 10min
Empada de caça
48 godz.
Bolo de chocolate merengado
4 godz. 30 min