Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- Manteiga q.b. p/ untar
- 8 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 8 gemas de ovo
- 200 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
Recheio
- 250 g camarão c/ casca
- 500 g leite
- 80 g farinha
- 40 g manteiga
- 1 cubo de caldo de marisco
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Maionese q.b. p/ cobrir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1577.6 kJ / 377.1 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 434.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bobó de camarão
45min
Soufflé de atum e cebolinho
1h 5min
Sopa fria de melão com presunto
10min
Eton mess
10min
Sopa dourada
45min
Soufflé de marisco
2 Std.
Rolo de bacalhau com broa
50min
Soufflé de cenoura e salsa
1 Std. 20 Min
Soufflé de atum
1h 15min
Pudim de bacalhau
2 Std.
Bacalhau espiritual
50min
Pudim de peixe com molho de tomate
3h