Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 35 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 3 dentes de alho
- 600 g batata cortada em pedaços pequenos
- 100 g leite
- 1 c. chá de sal
-
450
g atum em lata escorrido
lub 450 g sobras de peixe cozido escorrido - 10 g cebolinho picado
- 1 ovo
- 1 limão, só a raspa
- 15 g sumo de limão (0.5 unid. aprox.)
- 15 g farinha, mais q.b. p/ envolver
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 329.7 kJ / 78.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 181.9 mg
Alternatywne przepisy
Almôndegas de frango e ervas
35 Min
Massa com salmão e azeite de hortelã
40 Min
Almôndegas de frango
45 Min
Pataniscas de peixe e molho de iogurte
20 min
Pudim de crepes com frango
1h 25min
Empadão de peixe e ervilhas
1 Std. 30 Min
Almofadinhas de peru
40 Min
Nachos de grão
45 Min
Croquetes de pescada sem batata
40 Min
Gressinos de tomate seco e sésamo
25 Min
Piza na frigideira com fiambre, queijo e cogumelos
35 Min
Pastéis de pescada e batata-doce
1 Std.