Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 35 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 3 dentes de alho
- 600 g batata cortada em pedaços pequenos
- 100 g leite
- 1 c. chá de sal
-
450
g atum em lata escorrido
lub 450 g sobras de peixe cozido escorrido - 10 g cebolinho picado
- 1 ovo
- 1 limão, só a raspa
- 15 g sumo de limão (0.5 unid. aprox.)
- 15 g farinha, mais q.b. p/ envolver
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 329.7 kJ / 78.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 181.9 mg
Alternatywne przepisy
Hambúrgueres de frango e parmesão
30min
Hambúrgueres de salmão
50min
Gnocchi de ricota e espinafres com molho de manteiga
1u. 20min
Croquetes de frango e batata-doce
1h 10min
Creme de tomate e Filetes de pescada com batatinhas
50min
Croquetes de couve-flor
30min
Croquetes de atum
1h 30 min
Hambúrgueres de peixe com maionese de paprika
30min
Hambúrgueres de frango
1u.
Croquetes de pescada sem batata
40min
Almôndegas de beringela
1u.
Almôndegas de frango e ervas
35min