Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 200 g açúcar
- 200 g amêndoa c/ pele
- 50 g figos secos
- 100 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 12 ovos
- 150 g farinha de alfarroba
- 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 225 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Bolo da Avó Aldina
1h
Miniqueques de melaço
30min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45min
Capuchas da Ilha
25min
Bolo rico da minha terra
1h
Bolinhos de casca de laranja
96h
Tarte de alfarroba, amêndoa e figo
35min
Bolo de mel da Madeira
13hod.
Bolo de azeite
50min
Queijadas de requeijão
30min
Biscoitos da avó
30min
Bolo de São Martinho
1h 20min