Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 200 g açúcar
- 200 g amêndoa c/ pele
- 50 g figos secos
- 100 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 12 ovos
- 150 g farinha de alfarroba
- 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 225 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Bolinhos de casca de laranja
96 Std.
Bolo salgado com curgete
45 Min
Bolos da Morávia
Brak ocen
Rebuçados de pinhão
1 Std. 30 Min
Capuchas da Ilha
25 Min
Tarte de marmelo
50 min
Tarte de arroz-doce
1h 50min
Bolinhos de especiarias
45 Min
Torta de chocolate e castanha
1h 15min
Bolo de azeite
50 min
Pudim de bacalhau
2h
Bolo da Avó Aldina
1 Std.