Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 150 g queijo mozarela
- 70 g queijo parmesão
Massa
- 150 g água
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 5 g mel
- 300 g farinha integral
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 35 g azeite
- 100 g cebola roxa cortada em lâminas
- 200 g bolbo de funcho cortado em lâminas
- 150 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de piripíri em pó
- 50 g espinafres
- Farinha integral q.b. p/ polvilhar
- Aneto q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2257 kJ / 540 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza arco-íris vegetariana
1hod. 40min
Piza Margarita
1 Std. 45 Min
Esparregado à moda da Beira
50min
Piza de alho assado com brócolos e mozarela
1 Std. 25 Min
Muffins de salmão e curgete
30min
Piza de restos
4 godz. 40 min
Piza vegetariana
1 Std. 45 Min
Piza na frigideira com fiambre, queijo e cogumelos
35min
Quiche de espinafres e bacon
1h 20min
Hambúrgueres de salmão no pão com guacamole
20 Min
Esparregado de grelos e nabiças
40min
Piza de Nápoles
50min