Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almôndegas
- 40 g sobras de pão partido em pedaços
- 80 g leite
- 6 - 12 pés de salsa, só as folhas
- 1 dente de alho
- 400 g carne de vaca picada
- 2 ovos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Óleo q.b. p/ untar
Molho de tomate
- 1 dente de alho
- 100 g cebola
- 20 g azeite
- 600 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1507 kJ / 359 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombo de porco com molho agridoce
13 Std.
Frango de fricassé
30 min
Puré de batata
45 min
Empadão de carne
1 godz. 20 min
Strogonoff
35 min
Lasanha
1 godz. 30 min
Peitos de frango pizzaiola
50 min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Lasanha
1 godz. 10 min
Arroz de "pato" fingido com farinheira
1h 40min
Canja
55 min
Arroz de pato
1h 5min