Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 100 g tomate em pedaços
- 500 g carne p/ estufar cortada em cubos pequenos
- 360 g cenoura cortada em cubos
- 50 g vinho branco
- 1 c. sopa de molho de soja (opcional)
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 c. chá de sal
- 800 g água
- 350 g esparguete
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1733.4 kJ / 414.3 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 652.6 mg
Alternatywne przepisy
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de marisco
45 Min
Arroz de tomate
30 Min
Arroz de frango com ervilhas
45 Min
Rancho
2h 45min
Canja
55 Min
Esparguete com frango
40 min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min
Guisado de frango – na massa
3h 5 min
Arroz branco
25 Min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45 Min
Fusilli com carne guisada
50 Min