Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 120 g cenoura
- 20 g salsa
- 30 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 400 g carne vaca p/ estufar cortada em cubos pequenos
- 50 g vinho branco
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes - 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos pequenos
- 200 g cenoura cortada em cubos pequenos
- 100 g ervilhas descongeladas
- 200 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 629 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30 Min
Massa guisada com carne
45 Min
Guisado de frango com chouriço e grão
40 Min
Arroz de tomate
30 Min
Frango com cerveja
40 Min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min
Arroz de frango com ervilhas
45 Min
Esparguete com frango
40 Min
Empadão de carne
1 Std. 20 Min
Fusilli com carne guisada
50 Min
Canja
55min
Arroz de pato
1h 5min