Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g batata descascada e cortada em pedaços pequenos
- 300 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 400 g tomate em pedaços
- 1 folha de louro
- 800 g carne de vaca p/ estufar, cortada em cubos
- 50 g vinho tinto
- 50 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 pitada de pimenta
- 80 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- Salsa picada q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2378.9 kJ / 568.6 kcal
- Białko
- 49.4 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 937.7 mg
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30min
Vitela guisada com massa
9 Std. 20 Min
Massa guisada com carne
45 min
Guisado de frango com chouriço e grão
40 min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45 min
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de vitela com legumes
50min
Frango com cerveja
40 min
Vitela à americana
1h 20min
Arroz de frango com ervilhas
45 min
Esparguete com frango
40 min
Fusilli com carne guisada
50min