Carne estufada com puré de batata e cenoura

4.3 673 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 doses

Składniki

  • batata descascada e cortada em pedaços pequenos
    700 g
  • cenoura cortada em pedaços
    300 g
  • cebola
    100 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    40 g
  • tomate em pedaços
    400 g
  • folha de louro
    1
  • carne de vaca p/ estufar, cortada em cubos
    800 g
  • vinho tinto
    50 g
  • água
    50 g
  • caldo de carne caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de carne
  • pimenta
    1 pitada de
  • leite
    80 g
  • sal
    1 c. chá de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • Salsa picada q.b.

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 568.6 kcal / 2378.9 kJ
Białko 49.4 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 937.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...