Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cebola
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura
- 400 g tomate maduro
- 40 g azeite
- 500 g carne picada
- 1 folha de louro
-
1 ½
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de carne - 150 g vinho branco
- 1500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 350 g leite
- 2 gemas de ovo batidas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 374 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de atum
1 godz. 10 min
Massa guisada com carne
45 min
Arroz de peru
4h 50min
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de tomate
30 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Puré de batata
45 min
Lasanha
1 godz. 30 min
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1h
Fusilli com carne guisada
50 min
Empadão de arroz e carne
1h 15min
Arroz de pato
1h 5min