Empadão de carne

4.1 470 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 doses

Składniki

  • cebola
    300 g
  • dentes de alho
    2
  • cenoura
    150 g
  • tomate maduro
    400 g
  • azeite
    40 g
  • carne picada
    500 g
  • folha de louro
    1
  • caldo de carne caseiro
    1 ½ c. chá de
    1 ½ cubo de caldo de carne
  • vinho branco
    150 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
    1500 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • leite
    350 g
  • gemas de ovo batidas
    2

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 374 kcal / 0 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...