Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cebola
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura
- 400 g tomate maduro
- 40 g azeite
- 500 g carne picada
- 1 folha de louro
-
1 ½
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de carne - 150 g vinho branco
- 1500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 350 g leite
- 2 gemas de ovo batidas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 374 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Massa guisada com carne
45min
Jardineira de carne
1 godz. 5 min
Almôndegas com molho de tomate
40min
Arroz de tomate
30min
Bolo de iogurte
55 Min
Lasanha
1 Std. 30 Min
Canja
55 Min
Arroz de pato
1 godz. 5 min
Gratinado de bolonhesa
1 Std.
Empadão de arroz e carne
1 godz. 15 min
Puré de batata
45min