Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro chiarificato
- 500 g di spezzatino di manzo (spalla), a cubetti (3 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 100 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 ½ cucchiaino di paprica piccante
- 1 cucchiaino di paprica dolce
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 200 g di vino rosso, secco
- 2 foglie di alloro secche
- 1 cubetto di dado per brodo di manzo (per 0.5 l)
- 400 g di acqua
- 400 g di patate, a pasta gialla densa, pelate, a cubetti (1 cm)
- 2 peperoni gialli (peperoni appuntiti o lunghi), a rondelle (3 mm)
- ¼ di cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6024.4 kJ / 1437.1 kcal
- Białko
- 115.7 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 52.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa al pomodoro
40 Min
Insalata di formaggio con cetrioli e pomodori
Brak ocen
Panna cotta
6 godz. 15 min
Curry di zucca
1 Std.
Picnic: insalata di patate, dip alla rucola e pomodori, pane di farro, ciambella al limone
Brak ocen
Naan al coriandolo
1 Std. 15 Min
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 Min
Mousse di formaggio
10 Min
Straccetti di maiale con noodles e verdure
1 Std. 20 Min
Salsa olandese
30 Min
Stufato di pollo alla senape
40 Min
Tartare di carne
30 Min