Gulasch

Gulasch

4.1 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di burro chiarificato
  • 500 g di spezzatino di manzo (spalla), a cubetti (3 cm)
  • 2 spicchi di aglio
  • 100 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 ½ cucchiaino di paprica piccante
  • 1 cucchiaino di paprica dolce
  • 15 g di concentrato di pomodoro
  • 200 g di vino rosso, secco
  • 2 foglie di alloro secche
  • 1 cubetto di dado per brodo di manzo (per 0.5 l)
  • 400 g di acqua
  • 400 g di patate, a pasta gialla densa pelate, a cubetti (1 cm)
  • 2 peperoni gialli (peperoni appuntiti o lunghi), a rondelle (3 mm)
  • ¼ di cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 115.7 g
Kalorie 6024.4 kJ / 1437.1 kcal
Tłuszcz 52.5 g
Węglowodany 86.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...