Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolle
-
150
g di guanciale di maiale a listarelle (1 cm)
lub 150 g di pancetta di maiale a cubetti - 350 g di pasta secca tipo spaghetti
- 3 uova
- 1 tuorlo d'uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con riso alle zucchine e carote
45min
Crema Thermomix®
45min
Crema di castagne con composta di pere e biscotti per le feste
1h
Risotto ai pomodori con burrata
30min
Spaghetti alla carbonara
35min
Tiramisù
5 godz. 40 min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40min
Spaghetti alla carbonara
30min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Pasta con salsa al tonno
30min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Spaghetti al sugo di pancetta
35min