Sauce aux poivrons rouges (sauce Ajvar)

Sauce aux poivrons rouges (sauce Ajvar)

4.0 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
1340 g

Składniki

  • 1000 g de poivrons rouges épépinés et coupés en morceaux
  • 150 g de sucre en poudre
  • 70 g d'huile végétale
  • ½ c. à café de piment en poudre
  • 2 c. à café de sel
  • 50 g de concentré de tomate
  • 1 feuille de laurier déshydratée
  • 3 gousses d'ail
  • 70 g de vinaigre de vin blanc

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 30 g

Sód 107.2 mg
Białko 0.3 g
Kalorie 144 kJ / 34.4 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...