Sauce aux poivrons rouges (sauce Ajvar)

Sauce aux poivrons rouges (sauce Ajvar)

3.6 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
1340 g

Składniki

  • de poivrons rouges épépinés et coupés en morceaux
    1000 g
  • de sucre en poudre
    150 g
  • d'huile végétale
    70 g
  • de piment en poudre
    ½ c. à café
  • de sel
    2 c. à café
  • de concentré de tomate
    50 g
  • feuille de laurier déshydratée
    1
  • gousses d'ail
    3
  • de vinaigre de vin blanc
    70 g

Wartości odżywcze na 30 g

Kalorie 34.4 kcal / 144 kJ
Białko 0.3 g
Tłuszcz 1.6 g
Węglowodany 4.9 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 107.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...