Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio di oliva
- 600 g di filetto di manzo a listarelle (1x1x4 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 100 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di funghi freschi, in quarti
- 30 g di acqua
- 10 g di amido di mais (maizena)
-
½
cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa
lub ½ dado per brodo di carne (dose per 0,5 l) - 1 cucchiaino di mostarda
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di cetriolini sott'aceto, a listarelle (opcjonalnie)
- prezzemolo fresco tritato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1871 kJ / 449 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla Cantonese con verdure
25 min
Pollo con sugo alla paprika a Cottura Lenta
4h
Maiale allo zenzero
25 min
Manzo alla Stroganoff
1h
Burrito
1 godz. 30 min
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30 min
Salsa ai funghi e vino bianco
30 min
Manzo alla borgognona
1h 35 min.
Goulash di pollo
2h 15min
Pollo Garam masala con riso basmati (Bimby Friend)
40 min
Pasticcio di carne inglese
1h 40min
Cous cous marocchino
50 min