Risotto all'arancia con ragù di anatra

Risotto all'arancia con ragù di anatra

4.0 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 350 g di petto d'anatra senza pelle a cubetti (2 cm)
  • 70 g di cipolla in quarti
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 15 min.)
  • 50 g di vino bianco
  • 650 g di brodo vegetale
    650 g di acqua, + 1 cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 1 arancia
  • 20 g di burro
  • maggiorana q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26 g
Kalorie 2125 kJ / 508 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 66.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...