Chili con carne

Chili con carne

4.5 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
12 porzioni

Składniki

  • 120 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di cipolle in quarti
  • 8 spicchi di aglio
  • 1300 g di carne trita di manzo
  • 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 100 g di acqua
  • 50 g di concentrato di pomodoro
  • 2 cucchiaini zucchero
  • 3 cucchiaini di sale
  • 2 cucchiaini di paprika dolce
  • 2 cucchiaini di paprika in polvere, affumicata
  • 2 ½ cucchiaio di origano secco
  • 1 ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • 1 - 2 cucchiaini di pepe di Cayenna macinato
  • 4 foglie di alloro secche
  • 4 chiodi di garofano
  • 1600 g di fagioli rossi in scatola (2 da 400 g ciascuna, peso totale)
  • 60 g cioccolato fondente (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1075 mg
Białko 30 g
Kalorie 1949 kJ / 465 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...