Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di melanzana a dadini (2x3cm)
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a pezzi (2 cm)
- 170 g di cipolle dorate in 8 parti
- 20 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di olive nere denocciolate
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 30 g di capperi sott'aceto sgocciolati
- 30 g di pinoli
- 20 g di aceto di vino bianco
- 300 g di pomodori pelati
- 5 foglioline di basilico fresco lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 255 kJ / 1066.8 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 636.1 mg
Alternatywne przepisy
Melanzane insaporite (400 g)
35min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Peperoni e cipolle insaporite
25 Min
Tartine con tonno sottovuoto, cipolle in agrodolce e crema di formaggio
1 Std.
Peperoni insaporiti (400 g)
25 Min
Verdure miste insaporite
30min
Peperoni in agrodolce
30min
Funghi insaporiti (300 g)
25 Min
Chutney di cipolle caramellate
24h
Peperonata (TM6)
45min
Caponata alla catanese
1 Std.
Cipolle caramellate (400-500 g)
50min