Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
c. à café de levure sèche (4 g)
lub 10 g de levure fraîche - 270 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 500 g de farine fleur
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1000 kJ / 238 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Pain accordéon aux herbes
1 Std. 20 Min
Tarte flambée au lard
40 Min
Nuggets de poulet avec country cuts et ketchup
1 Std.
Hot-dogs grillés
2 Std.
Petits pains au lait
2h 5min
Pâte à pizza
1 Std.
Beignets de poisson et sauce tartare
50 Min
Burger Tex-Mex
4 Std. 25 Min
Pâte feuilletée, rapide
2 Std.
Pain express
1 Std. 15 Min
Petits pains burger (buns)
1 Std. 45 Min
Sauce à salade à la française
20 Min