![Cake marbré - Varoma Cake marbré - Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A40D67FF-D91F-42E1-A5F4-1C53EF5F1F77/Derivates/3e16f661-0314-4302-800d-f6dc80678047.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moule
- un peu de beurre pour graisser le moule
Pâte
- 220 g de sucre
- ½ gousse de vanille
- 120 g de beurre, coupé en morceaux (2 cm)
- 4 œufs
- 20 g de lait
- 180 g de farine
- 1 ½ c. à café de poudre à lever
- 10 g de jus de citron
- 10 g de cognac (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel
- 20 g de cacao en poudre non sucré (tout type)
- 60 g de chocolat noir cassé en morceaux (1 cm)
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1315.8 kJ / 314.3 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits fondants au chocolat
40 min
Crème Thermomix® pour les fêtes
25 min
Génoise
1h 50min
Pâte à pizza
1h
Pâte à crêpe
1j 15 menit
Petits pains Varoma
2 Std. 15 Min
Sauce béchamel
15 min
Sauce hollandaise
15 min
Petits pains au lait
2 godz. 5 min
Cookies tout chocolat
30 min
Sauce bolognaise
3h 15min
Petits pains burger (buns)
1 Std. 45 Min