Goulasch

Goulasch

3.2 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
4 portions

Składniki

  • de beurre à rôtir
    30 g
  • de viande de bœuf, morceaux à ragoût épaule de bœuf coupée en dés (3 cm)
    250 g
  • de viande de bœuf, morceaux à ragoût (épaule de bœuf), coupée en dés (3 cm)
    250 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • de paprika, fort
    1 ½ c. à café
  • de paprika doux
    1 c. à café
  • de concentré de tomates
    15 g
  • de vin rouge, sec
    200 g
  • feuilles de laurier, sèches
    2
  • cube de bouillon de bœuf (pour 0,5 l)
    1
  • d'eau
    400 g
  • de pommes de terre à chair ferme pelées et coupées en dés (1 cm)
    400 g
  • poivrons jaunes (poivrons longs ou pointus) coupés en anneaux (3 mm)
    2
  • de sel
    ¼ de c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 359 kcal / 1506 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...