Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levain (jour 1)
- 100 g d'eau, tiède
- 1 g de levure boulangère fraîche (env. 1/20 de cube)
- 100 g de farine mi-blanche
Pâte à pain et cuisson (jour 2)
- 100 g de grains de seigle
- 320 g de farine mi-blanche, et un peu pour le façonnage
- 300 g d'eau, tiède, et un peu pour badigeonner
-
¼
cube de levure boulangère fraîche (env. 10 g)
lub ½ sachet de levure boulangère sèche (env. 3,5 g) - 1 c. à soupe de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
1j 55 menit
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Crêtes de coq
24h
Bonhomme en pâte
2h 10min
Coquins de Linz
3h 15 min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2u. 40min
Focaccia croustillante
2h 10min
Pain paysan
3h
Pâte de base pour pain
24 Std. 30 Min
Pain tessinois
1h 50 min
Tresse bernoise
1h 45min