Pains de Saint-Gall

Pains de Saint-Gall

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Levain (jour 1)
  • 100 g d'eau tiède
  • 1 g de levure boulangère fraîche (env. 1/20 de cube)
  • 100 g de farine mi-blanche
Pâte à pain et cuisson (jour 2)
  • 100 g de grains de seigle
  • 320 g de farine mi-blanche et un peu pour le façonnage
  • 300 g d'eau tiède, et un peu pour badigeonner
  • ¼ cube de levure boulangère fraîche (env. 10 g)
    ½ sachet de levure boulangère sèche, (env. 3,5 g)
  • 1 c. à soupe de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 1192 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...