Pains de Saint-Gall

Pains de Saint-Gall

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Levain (jour 1)
  • d'eau tiède
    100 g
  • de levure boulangère fraîche (env. 1/20 de cube)
    1 g
  • de farine mi-blanche
    100 g
Pâte à pain et cuisson (jour 2)
  • de grains de seigle
    100 g
  • de farine mi-blanche et un peu pour le façonnage
    320 g
  • d'eau tiède, et un peu pour badigeonner
    300 g
  • de levure boulangère fraîche (env. 10 g)
    ¼ cube
    ½ sachet de levure boulangère sèche, (env. 3,5 g)
  • de sel
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 285 kcal / 1192 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...