Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâtons de pâte
- 235 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 3 c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- 400 g de farine de blé et un peu de farine supplémentaire
- 100 g de farine blanche d'épeautre
- 1 c. à café de poudre de malt
- 40 g de saindoux
Saumure et finition
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 50 g d'eau bouillante
- un peu de gros sel (sel gemme p. ex.) pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cubes de courge aigre-doux
Nessuna valutazione
Chocolats pralinés à la liqueur
1ωρ. 30 λεπτ.
Séré aux herbes
10 min.
Pains de Saint-Gall
26 Std. 30 Min
Pain aux poires
Nessuna valutazione
Focaccia aux pois chiches
3h
Focaccia à la farine d'épeautre
2 Std. 30 Min
Glace façon "Viennetta" à la vanille et au chocolat
8sa 50 dk
Pain d'épice lucernois
55min
Fougasse aux olives
2h 20min
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Gâteau de Linz
1hod.