Bretzels

Bretzels

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
9 parts

Składniki

Pâtons de pâte
  • d'eau
    235 g
  • de levure boulangère fraîche (20 g)
    ½ cube
  • de sel
    3 c. à café
  • de sucre
    ½ c. à café
  • de farine de blé et un peu de farine supplémentaire
    400 g
  • de farine blanche d'épeautre
    100 g
  • de poudre de malt
    1 c. à café
  • de saindoux
    40 g
Saumure et finition
  • de bicarbonate de sodium
    2 c. à café
  • d'eau bouillante
    50 g
  • gros sel (sel gemme p. ex.) pour saupoudrer
    un peu de

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 263 kcal / 1099 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...