Bretzels

Bretzels

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
9 parts

Składniki

Pâtons de pâte
  • 235 g d'eau
  • ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
  • 3 c. à café de sel
  • ½ c. à café de sucre
  • 400 g de farine de blé et un peu de farine supplémentaire
  • 100 g de farine blanche d'épeautre
  • 1 c. à café de poudre de malt
  • 40 g de saindoux
Saumure et finition
  • 2 c. à café de bicarbonate de sodium
  • 50 g d'eau bouillante
  • un peu de gros sel (sel gemme p. ex.) pour saupoudrer

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8 g
Kalorie 1099 kJ / 263 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...