Tranche suédoise à la carotte

Tranche suédoise à la carotte

4.6 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
30 morceaux

Składniki

Mélange pour le gâteau
  • 150 g de cerneaux de noix
  • 400 g de carottes en morceaux
  • 200 g de sucre brun
  • 200 g de sucre
  • 5 œufs
  • 250 g d'huile de tournesol et un peu pour la plaque
  • 500 g de farine blanche
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 1 c. à café de bicarbonate de soude
  • ½ c. à café de sel fin
  • 1 c. à café de cannelle, moulue
Glaçage
  • 130 g de sucre
  • 400 g de fromage frais à tartiner
  • 25 g de jus de citron
    25 g de jus de citron vert

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 5 g
Kalorie 1245 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...