![Tranche suédoise à la carotte Tranche suédoise à la carotte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/15151.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mélange pour le gâteau
- 250 g d'huile de tournesol
- 150 g de cerneaux de noix
- 400 g de carottes, en morceaux
- 200 g de sucre brun
- 200 g de sucre
- 5 oeufs
- 500 g de farine blanche
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- ½ c. à café de sel fin
- 1 c. à café de cannelle, moulue
Glaçage
- 130 g de sucre
- 400 g de fromage frais à tartiner
- 25 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Curry de poisson
35 Min
Smoothie énergétique
10 min
Soupe onctueuse au fenouil et à la carotte
40 Min
Dessert au café
15 min
Gâteau aux carottes argovien
2u.
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2u.
Verdure printanière
10 min
Tranche de caramel salé
2u. 40min
Digestif au fenouil
10 min
Taboulé au quinoa et au thon
40 Min
Cookies aux dragées au chocolat
1 Std.
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1 Std.