Tranche suédoise à la carotte

Tranche suédoise à la carotte

4.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
30 morceaux

Składniki

Mélange pour le gâteau
  • de cerneaux de noix
    150 g
  • de carottes en morceaux
    400 g
  • de sucre brun
    200 g
  • de sucre
    200 g
  • œufs
    5
  • d'huile de tournesol et un peu pour la plaque
    250 g
  • de farine blanche
    500 g
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de bicarbonate de soude
    1 c. à café
  • de sel fin
    ½ c. à café
  • de cannelle, moulue
    1 c. à café
Glaçage
  • de sucre
    130 g
  • de fromage frais à tartiner
    400 g
  • de jus de citron
    25 g
    25 g de jus de citron vert

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 297 kcal / 1245 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...