![Pâte à tarte traditionnelle Pâte à tarte traditionnelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6ffb16da-0d43-4363-8eb0-6526faed91df/Derivates/243996ca-a26d-4032-afe3-0d02feb4e73e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de vinaigre
- 1 œuf de gros calibre, légèrement battu
- 165 - 175 g d'eau glacée, pour un total de 237 g de liquide
- 850 g de farine tout usage, séparée (425 g + 425 g), et un peu plus pour saupoudrer
- 454 g de saindoux, séparé (227 g + 227 g) partiellement congelé et coupé en cubes (voir conseil)
- 2 c. à thé de sel, séparé (1 c. à thé + 1 c. à thé)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 5058 kJ / 1208.9 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 104.3 g
- Tłuszcz
- 77.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 660.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au sucre
45 Min
Sablés à l’ananas
2 godz.
Crème fouettée
10min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4h 40min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz (Métrique)
45 Min
Mayonnaise bistro
5min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55 dk
Soupe aux pois
2h 10min
Pain au lait (TM5/6 Metric)
2 godz. 20 min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1 Std.
Sorbet aux fruits (TM6 Metric)
5min
Risotto au parmesan (TM6 Métrique)
30min