Pâte à tarte traditionnelle

Pâte à tarte traditionnelle

3.7 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 morceaux

Składniki

  • de vinaigre
    15 g
  • œuf de gros calibre légèrement battu
    1
  • d'eau glacée pour un total de 237 g de liquide
    165 - 175 g
  • de farine tout usage séparée (425 g + 425 g), et un peu plus pour saupoudrer
    850 g
  • de saindoux séparé (227 g + 227 g) partiellement congelé et coupé en cubes (voir conseil)
    454 g
  • de sel séparé (1 c. à thé + 1 c. à thé)
    2 c. à thé

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 1208.9 kcal / 5058 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 77.8 g
Węglowodany 104.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 30.2 g
Sód 660.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...