Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 白米, 洗淨、瀝乾
- 100 克 新鮮综合菇類 (如:鴻喜菇、雪白菇等),切小塊
- 100 克 新鮮香菇, 切小塊
- 50 克 新鮮九層塔, 洗淨,只取嫩葉
- 2 大匙 油
- ½ 茶匙 醬油
- 4 顆 蛋, 稍微打散
- ¼ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1150 克 水
- 20 克 昆布, 剪小段(約2公分)
- 200 克 洋蔥, 切絲
- 100 克 紅蘿蔔, 切條
- 2 大匙 素蠔油
- 1 大匙 味醂
- 50 - 70 克 味噌, 視個人喜好鹹度調整
- 80 克 高麗菜葉, 切塊
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1722 kJ / 411 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.4 g