
Urządzenia i Akcesoria
時蔬味噌湯&九層塔蛋佐野菇炊飯
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 人份
Składniki
-
白米,任一種類 洗淨、瀝乾200 克
-
新鮮綜合菇類 (如:鴻喜菇、雪白菇等),切小塊100 克
-
新鮮香菇 切小塊100 克
-
新鮮九層塔 洗淨,只取嫩葉50 克
-
油2 大匙
-
醬油½ 茶匙
-
蛋 稍微打散4 顆
-
鹽¼ 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
水1150 克
-
昆布 剪小段(約2公分)20 克
-
洋蔥 切絲200 克
-
紅蘿蔔 切條100 克
-
素蠔油2 大匙
-
味醂1 大匙
-
味噌 視個人喜好鹹度調整50 - 70 克
-
高麗菜葉 切塊80 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
411 kcal /
1722 kJ
Białko
14.7 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
57.1 g
Błonnik
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

素食家常菜
9 Przepisów
Tajwan
Tajwan