時蔬味噌湯&九層塔蛋佐野菇炊飯
TM5 TM6

時蔬味噌湯&九層塔蛋佐野菇炊飯

5.0 (5 ocen)

Składniki

  • 200 克 白米, 洗淨、瀝乾
  • 100 克 新鮮综合菇類 (如:鴻喜菇、雪白菇等),切小塊
  • 100 克 新鮮香菇, 切小塊
  • 50 克 新鮮九層塔, 洗淨,只取嫩葉
  • 2 大匙 油
  • ½ 茶匙 醬油
  • 4 顆 蛋, 稍微打散
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 1150 克 水
  • 20 克 昆布, 剪小段(約2公分)
  • 200 克 洋蔥, 切絲
  • 100 克 紅蘿蔔, 切條
  • 2 大匙 素蠔油
  • 1 大匙 味醂
  • 50 - 70 克 味噌, 視個人喜好鹹度調整
  • 80 克 高麗菜葉, 切塊

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1722 kJ / 411 kcal
Białko
14.7 g
Węglowodany
57.1 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy