蘿蔓生菜蝦鬆
TM5 TM6

蘿蔓生菜蝦鬆

4.6 (5 ocen)

Składniki

  • 400 克 草蝦仁 ,切丁(約1公分)
  • 20 克 米酒
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 50 克 蝦餅 (蝦味先)
  • 30 克 薑 ,切塊
  • 30 克 蒜頭
  • 20 克 香油
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 鰹魚粉 (opcjonalnie)
  • ½ 茶匙 細砂糖
  • 80 克 紅甜椒 ,去籽、切丁(約0.5公分)
  • 100 克 芹菜 ,去葉、切丁(約0.5公分)
  • 200 克 蘿蔓生菜 ,去根部、取葉
  • 5 克 新鮮香菜 ,切碎,裝飾用 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
791 kJ / 189 kcal
Białko
13.7 g
Węglowodany
8.4 g
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy