Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 草蝦仁 ,切丁(約1公分)
- 20 克 米酒
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 50 克 蝦餅 (蝦味先)
- 30 克 薑 ,切塊
- 30 克 蒜頭
- 20 克 香油
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 鰹魚粉 (opcjonalnie)
- ½ 茶匙 細砂糖
- 80 克 紅甜椒 ,去籽、切丁(約0.5公分)
- 100 克 芹菜 ,去葉、切丁(約0.5公分)
- 200 克 蘿蔓生菜 ,去根部、取葉
- 5 克 新鮮香菜 ,切碎,裝飾用 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 0.7 g