Urządzenia i Akcesoria
Five seed bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing30 g
-
water500 g
-
dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled2 tsp
-
baker's flour500 g
-
salt1 tsp
-
rolled oats50 g
-
sesame seeds plus extra for sprinkling30 g
-
linseeds (flaxseeds) plus extra for sprinkling30 g
-
sunflower seeds plus extra for sprinkling30 g
-
pepitas plus extra for sprinkling30 g
-
poppy seeds plus extra for sprinkling30 g
-
honey30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
191.9 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1106.5 kJ /
263.4 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min
Buttermilk bread
2 godz.
Rustic bread
2 godz.
Pearl barley bread rolls
1 godz. 15 min
Beetroot salad
10 min
Beetroot salad
10 min
Pumpkin and turmeric loaf
1 godz. 50 min
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1 godz. 30 min
Crunchy rice crackers
1 godz. 50 min
Fruit scones
30 min
Quick beetroot relish
40 min
Vanilla and honey toasted muesli
35 min