Pumpkin and ginger soup
TM6 TM5

Pumpkin and ginger soup

3.7 (114 ocen)

Składniki

  • 15 g vegetable oil
  • 15 g fresh ginger
  • 400 g butternut pumpkin, cut into pieces (2 cm - see Tips)
  • 100 g potatoes, cut into pieces (2 cm)
  • 60 g cashews
  • ½ tsp sea salt, plus extra to season
  • 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
  • 700 - 750 g water, adjust to desired consistency (see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
767.9 kJ / 183.5 kcal
Białko
4.3 g
Węglowodany
21.3 g
Tłuszcz
10.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
3.2 g
Sód
250 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy