Wersje kompatybilne
Filetti di cernia e verdure allo zenzero al cartoccio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di origano fresco, le foglioline
- 10 g di zenzero, radice fresca a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di verdure miste (carote, patate, finocchio), a bastoncino
- 600 g di filetti di cernia, senza pelle (4 filetti)
- sale
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1267.8 kJ / 303 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 129.3 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di orata con crema di peperoni
1 Std. 40 Min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1 Std. 20 Min
Orata al sale
40min
Pesce spada alla ghiotta
40min
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 Min
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1h
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Cernia con salsa mediterranea
40min
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1 Std. 10 Min
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min