Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sago
- 520 g full cream milk, for soaking
- 40 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 180 g dark brown sugar
- 70 g breadcrumbs
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 60 g pitted dates
- 60 g dried figs
- 30 g dried apricots
- 30 g dried apples
- 30 g dried currants
- 30 g glacé cherries
- 50 g sultanas
- 1 pinch ground allspice
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 egg
- 1700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1300 kJ / 309 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 387.1 mg
Alternatywne przepisy
Citrus marmalade
2h 20min
Christmas stollen
27h 15 min
Custard
10min
Strawberry jam
55min
Gluten free Christmas fruit cake
7 godz. 35 min
Twice-cooked pork belly with lentils
5 Std. 30 Min
Christmas cake
196h 35min
Jam and coconut tarts
1 Std. 10 Min
Shepherd's pie with butter bean mash
1h
Gluten free sticky date puddings
1 Std. 5 Min
Basic bread
1 Std. 35 Min
Lemon or lime butter
15min