Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sago
- 520 g full cream milk, for soaking
- 40 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 180 g dark brown sugar
- 70 g breadcrumbs
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 60 g pitted dates
- 60 g dried figs
- 30 g dried apricots
- 30 g dried apples
- 30 g dried currants
- 30 g glacé cherries
- 50 g sultanas
- 1 pinch ground allspice
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 egg
- 1700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1300 kJ / 309 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 387.1 mg
Alternatywne przepisy
Custard
10min
Chicken and sweet corn soup
30 min
Pea and ham soup
2h 20min
Creamed rice pudding with apple and pear compote
30 min
Iced puff pastry
40 min
Custard
10min
Apple cake
1h
Bubble and squeak soup
35min
Gluten free Christmas fruit cake
7h 35min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min
Citrus marmalade
2h 20min