
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sago
- 520 g full cream milk for soaking
- 40 g unsalted butter softened, plus extra for greasing
- 1 lemon zest only, no white pith
- 180 g dark brown sugar
- 70 g breadcrumbs
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 60 g pitted dates
- 60 g dried figs
- 30 g dried apricots
- 30 g dried apples
- 30 g dried currants
- 30 g glacé cherries
- 50 g sultanas
- 1 pinch ground allspice
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 egg
- 1700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 309 kcal / 1300 kJ
- Białko
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Sód
- 387.1 mg
Alternatywne przepisy
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Creamed rice pudding with apple and pear compote
30 min
Festive fruit cake
30 godz. 55 min
Custard
10 min
Lemon or lime butter
15 min
Cauliflower gratin
1 godz.
Raspberry mini clafoutis
30 min
Black forest pudding
1 godz. 15 min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 godz. 20 min
Gluten free Christmas fruit cake
7 godz. 35 min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min